Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Cursa electorala cu doua viteze : Stiri Arad
Mi 04 iun 2008 12:13:11 +0300


Cursa electorala cu doua viteze : Stiri Arad
Stiri Arad : La final si bilant de cursa electorala, cel putin pentru municipiul Arad, putem trage deja concluzii legate de modul in care s-a votat.

La final si bilant de cursa electorala, cel putin pentru municipiul Arad, putem trage deja concluzii legate de modul in care s-a votat.
Prima si cea mai importanta ar fi ca rezultatul votului pentru postul de primar, prin proportiile scorului electoral, a fost in mare parte o surpriza pentru toti analistii politici care au monitorizat campania electorala.
Sondajele de opinie, cele de uz intern, realizate de cateva partide, dadeau toate un invingator in cursa in persoana lui Gheorghe Falca.
Dar nimeni nu s-a hazardat sa declare direct si pe fata ca acesta ar putea castiga clar si zdrobitor din primul tur.
Cel mult, Falca era creditat cu 45-48 la suta din sufragii, astfel ca majoritatea comentariilor se brodau pe tema numelui celui care l-ar putea insoti in turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Arad.
Mai ales ca traditia, pana la 1 iunie 2008, arata clar doua lucruri: primul, ca nici un primar nu reusise sa castige un al doilea mandat si al doilea ca repartitia voturilor conducea intotdeauna spre turul doi.
Dar matematica electorala de duminica a infirmat aceste teorii.
Nu numai ca Gheorghe Falca a castigat din primul tur dar a si obtinut un scor care, practic, descurajeaza orice tip de scuze ale celor invinsi.
Asa cum spunea liderul unui partid aradean al carui candidat s-a clasat dupa Falca, cand el a obtinut peste 40.000 din voturile exprimate iar ceilalti nu au trecut nici macar de 7.000, orice contestare l-ar umple de ridicol pe cel care ar face-o.
Ceea ce denota un singur lucru: ca socotelile echipei lui Falca s-au adeverit in totalitate in timp ce calculele adversarilor sai s-au dovedit falimentare.
Nu o spunem noi, o arata cifrele seci.
Matematica poate vorbi si pentru repartitia posturilor de consilieri locali.
Aparent, cu 15 consilieri din totalul de 23, PD-L se poate considera singurul jucator in CLM.
Ceea ce ar insemna o imensa greseala pentru ca de la aceasta mentalitate pana la monopol si dictat nu mai este decat un pas, mic dar care exclude orice forma de democratie autentica.
Provocarea pentru liderii democrat-liberali este de a avea puterea sa imparta succesul cu alta formatiune politica reprezentata in CLM, careia sa-i cedeze un post de viceprimar.
Ar fi un prim semn ca aceste alegeri au fost un castig pentru democratizarea clasei politice aradene, in toate componentele ei.


Sursa : VirtualArad


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Cursa electorala cu doua viteze : Stiri Arad
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti