Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Istorie demolata la Arad
Jo 22 mai 2008 13:52:31 +0300


Piata Veche Arad
Stiri Arad : Două din clădirile aflate în Piața Veche au fost făcute una cu pământul de noul proprietar.

Arad - Aradul este, începând cu săptămâna trecută, mai sărac. Clădirile cu numărul 1 și 2 din Piața Heim Domocoș (Piața Veche) au fost făcute de proprietar una cu pământul.

Asta, în ciuda protestelor mai multor asociații arădene ai căror reprezentanți susțin protejarea patrimoniului cultural al municipiului. Cele două clădiri sunt situate în vatra istorică a Aradului și au fost demolate fără acordul Direcției de Cultură și Patrimoniu.

„Este vorba despre imobile aflate în perimetrul protejat al Aradului. Ca să vă faceți o idee, trebuie să știți că în imediata apropiere, la numărul 5 se află cea mai veche clădire din Arad. Sunt de acord că proprietarul își poate face și moschee în curte, dar trebuie să ne apărăm patrimoniul. Oare ce s-ar întâmpla dacă cineva ar fi dărâmat Colosseumul sau o clădire din Praga veche. Sau, ca să venim mai aproape, mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă cineva ar fi vrut să demoleze Preparandia”, afirmă Bujor Buda, președintele Asociației Pro Urbe.

piata_veche_arad_1038507.jpg

Istorie demolata la Arad


Fără aviz de la Cultură

În ceea ce-i privește pe reprezentanții Direcției de Cultură și Patrimoniu, aceștia susțin că intenționează să sesizeze Poliția pentru a face lumină în acest caz.

„Este un caz fără precedent. Proprietarul celor două clădiri a invocat urgența pentru a le demola. Susținea că sunt un pericol pentru public. Ne-au solicitat avizul pentru demolare, dar nu l-am acordat. Am cerut în schimb să ni se prezinte ce se dorește să se ridice în locul celor două imobile și abia apoi putem elibera avizul cu pricina. Este clar însă că din punctul nostru de vedere s-a încălcat legea, astfel încât intenționăm să sesizăm Poliția”, ne-a declarat Elisabeta Cosma, consultant în cadrul Direcției de Cultură și Patrimoniu Arad.


Sursa : Aradon : Stiri Arad
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti