Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Licitatie pentru autostrada - Arad - Timisoara
Mi 18 iul 2007 12:20:39 +0300


Licitatie pentru autostrada - Arad - Timisoara
In sfarsit un pas concret in realizarea tronsonului de autostrada Arad-Timisoara. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale ...

In sfarsit un pas concret in realizarea tronsonului de autostrada Arad-Timisoara. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a lansat, la finele saptamanii trecute, licitatia pentru construirea autostrazii Arad-Timisoara si totodata licitatia pentru centura ocolitoare a Aradului, ce va fi construita tot in regim de autostrada.


Potrivit Companiei, valoarea lucrarilor pentru acest tronson, in lungime de 49 kilometri (lungimea centurii orasului Arad este de 6,5 kilometri) este estimata la aproximativ 400 milioane euro. Din aceasta suma, 200 milioane euro reprezinta imprumuturi externe, iar diferenta va fi asigurata de Guvern, "si printr-o suplimentare de circa 100 milioane euro, care urmeaza sa fie adoptata de Executiv in perioada urmatoare".
Nadlacul mai asteapta
Cat priveste tronsonul autostrazii Arad-Nadlac, acesta e departe de ora licitatiei. In lungime de 42 de km, traseul autostrazii Arad-Nadlac are deocamdata doar consultant, are traseul batat in cuie si trei iesiri de pe autostrada, una la Nadlac, alta la Pecica si una la Arad, acolo unde urmeaza sa se intersecteze cu autostrada Arad-Timisoara (in vecinatatea aeroportului).
Daca autostrada Arad-Timisoara ar putea sa inceapa in acest an (ministrul Transporturilor a sustinut, nu de mult, ca este sigur de faptul ca pentru aceasta lucrare contractul de executie va fi semnat pana la finele anului), pe tronsonul Arad-Nadlac, doar consultanta ar urma sa se intinda 18 luni.


Posibile probleme
Revenind la tronsonul Arad-Timisoara, scos acum la licitatie publica, autoritatile aradene sunt absolut convinse ca lucrarile vor incepe in acest an.
Totul depinde insa de cat va dura procedura de licitatie, daca vor fi contestatii depuse, cat vor dura acestea si organizarea de santier.
Ar trebui poate mentionat ca in timp ce oficialii Aradului sunt multumiti de faptul ca traseul autostrazii trece foarte aproape de oras (exista un caz in care tronsonul trece in imediata vecinatate a doua blocuri), cativa din politicienii din Opozitiei s-au plans de ca, fiind prea aproape, autostrada va reprezenta o limita naturala in dezvoltarea orasului.
Fact box:
Datele autostrazii:
- Lungimea tronsonul Arad-Timisoara si a centurii ocolitoare a Aradului este de 49 km
- investitia a fost estimata la 400 de milioane de euro
- punctul de intalnire dintre autostrada si oras va avea loc in vecinatatea aeroportului

Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti