Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Senatorul Iotcu il acuza pe ministrul Transporturilor : Stiri Arad
Vi 25 apr 2008 11:07:46 +0300


Nicolae Iotcu
Stiri Arad : Senatorul Nicolae Iotcu l-a acuzat pe ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, ca isi bate joc de aradeni si de Arad.

Senatorul Nicolae Iotcu l-a acuzat pe ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, ca isi bate joc de aradeni si de Arad.
In urma cu un an de zile, la preluarea Ministerului Transporturilor de catre liberalul Orban, era depusa documentatia pentru realizarea pasajelor de cale ferata de pe centura Aradului.
Daca ar fi fost scoase la licitatie, constructia lor poate ar fi si inceput.
Blocajele masive pe centura Aradului nemultumesc atat transportatorii cat si pe aradeni.
Nicolae Iotcu l-a interpelat pe ministrul Orban referitor la cele doua pasaje rutiere de trecere a caii ferate, a caror documentatie era gata de pe vremea ministrului Berceanu.
"Practic, ministrul liberal Ludovic Orban a lasat de izbeliste acest proiect, asa cum il amana pe cel privind autostrada. Ma si mir cum de mai pot liberalii sa vina in fata cetatenilor Aradului si sa le ceara votul, cand au reprezentanti, cum este acest ministru, care doresc rau Aradului", a declarat Nicolae Iotcu.
Raspunsul primit la interpelarea sa din partea Ministerului Transporturilor a fost naucitor.
Adica, s-a demonstrat ca intr-un an de zile nu s-a facut absolut nimic.
In cazul pasajelor de cale ferata din zona CET Arad, documentatiile se afla la stadiul de Studiu de Fezabilitate si impreuna cu avizele obtinute au fost inaintate catre Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor pentru avizare.
Pana in prezent documentatiile au fost verificate la minister si s-au solicitat anumite completari.
Documentatia a fost completata de catre proiectant si urmeaza sa fie prezentata in Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor.
In cazul pasajului denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile de cale ferata Arad – Bucuresti, s-a reglementat situatia din punct de vedere al protectiei mediului, urmandu-se procedura simplificata de emitere a acordului de mediu.
Documentatia este in curs de verificare la Ministerul Transporturilor, in vederea completarii si prezentarii in Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului.
"Se pare ca pe ministrul Orban l-a parasit bunul simt si nu-i mai pasa de nimic, odata cu depunerea candidaturii pentru Primaria Capitalei. Asta daca a avut vreodata bun simt. Fata de noi, aradenii, a dovedit o nerusinare iesita din comun, manifestata cu mai multe prilejuri, atat prin amanarea la nesfarsit a inceperii construirii autostrazii, cat si prin «ingroparea» documentatiei referitoare la pasajele rutiere de trecere a caii ferate din Arad", a declarat Nicolae Iotcu.
El a concluzionat ca situatia este exact cum era in aprilie anul trecut, iar ministrul Ludovic Orban a dat inca o data dovada nepasarii sale fata de judetul Arad.


Sursa : VirtualArad : Stiri Arad


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Senatorul Iotcu il acuza pe ministrul Transporturilor : Stiri Arad
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti