Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Sute de elevi si studenti au venit ieri la bursa locurilor de munca : Stiri Arad
Lu 09 iun 2008 12:42:24 +0300


bursa locurilor de munca Arad
Stiri Arad : Ieri de la ora 09.00 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad a organizat Bursa locurilor de munca pentru elevi si studenti.

Ieri de la ora 09.00 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad a organizat Bursa locurilor de munca pentru elevi si studenti.
Acest gen de bursa este realizat pentru prima data in orasul nostru.
Necesitatea organizarii unei burse tinta, pentru elevi si studenti o constitue subventia acordata angajatorilor la incadrarea in munca a acestor doua categorii de persoane, facilitate prevazuta in Legea 72 din 2007, privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor.
Aceasta lege prevede acordarea unei subventii in cuantum de 50% din salariul minim brut pe tara garantat in plata angajatorilor care incadreaza in munca elevi si studenti pentru o perioada de maxim 60 de zile.Deoarece a ramas mai putin de o saptamana pana la primirea vacantei de vara, bursa a fost binevenita pentru aceste categorii de persoane, tinand cont ca in ultimii ani tot mai multi elevi si studenti au inceput sa lucreze in perioada verii pentru a-si castiga propriii bani.
Prezenta agentilor economici gata sa ofere un loc de munca tinerilor a fost foarte mare - 95 de agenti, care au pus la bataie peste 800 de locuri de munca, in diferite domenii.
Cele mai multe oferte au fost pentru: fierari- betonisti, zugravi, bucatari, ospatari, patiseri, soferi, confectioneri imbracaminte, receptioneri hotel, vanzatori, contabili, ingineri agronomi, operatori calculator...
Pe parcursul desfasurarii bursei au venit aproape 400 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca.Dintre participanti au fost selectati 43 de elevi si studenti in vederea incadrarii intr-un loc de munca, dintre care 23 au fost angajati pe loc.
Dintre cei 23 selectati, 4 persoane sunt absolvente de studii superioare iar restul de 19 nu au inca finalizate studiile superioare.
Astfel noua tineri vor ocupa posturi de muncitori necalificati, doi de vanzatori, cinci de barmani, trei vor lucra in domeniul patiseriei, iar cei patru absolventi de studii superioare au obtinut cate un loc de munca in domeniul asigurarilor.
Toti tinerii incadrati in munca sunt din municipiul Arad.
Un mare interes pentru vizitatori l-a constituit standul reprezentantilor fortelor armate, care le-a vorbit tinerilor despre ofertele lor de scolarizare, in urma carora vor putea lucra in cadrul Armatei.
Luna aceasta AJOFM Arad va mai organiza o bursa a locurilor de munca in data de 20 iunie, tot in incinta Restaurantului Bucegi.
Aceasta bursa se va adresa persoanelor de etnie rroma care nu au reusit sa ocupe un loc de munca.


Sursa : VirtualArad


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti