Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Autobiografia lui Nicolae Ceausescu - cel mai bun documentar est-european
Ma 02 nov 2010 14:34:43 +0200


Autobiografia lui Nicolae Ceausescu
Filmul Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, în regia lui Andrei Ujică, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun documentar ...

Filmul Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, în regia lui Andrei Ujică, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun documentar est-european la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar de la Jihlava (26 – 31 octombrie), Cehia. Secțiunea în care a fost proiectat filmul reunește cele mai bune producții realizate în Europa Centrală și de Est.

„Juriul a decis să acorde premiul unui film ambițios, de proporții epice. [...] Găsind un echilibru fin, dar dificil între tragedia unui om ridicol și aroganța excesivă a unui lider care își pierde progresiv legitimitatea, Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu» este un testament despre provocarea de a scrie astăzi istoria prin intermediul imaginilor”, este argumentul juriului.

Recent, Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu a obținut Marele Premiu al secțiunii documentar la Festivalul Internațional de Film de la Bergen (BIFF), una dintre cele mai importante manifestări de gen.

În România, filmul a strâns deja peste 5 000 de spectatori, cu o proiecție-eveniment la Sala Palatului. Mai mult, regizorul Andrei Ujică va susține marți, 2 noiembrie, de la 17.30, la sediul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) conferința „Cinematograful non-ficțional: Ceaușescu și filmul istoriei”.

În București, filmul poate fi văzut în continuare la cinema Studio, Hollywood Multiplex și AFI Cotroceni, iar în țară rulează la Cinema Studio din Timișoara și Cinema Victoria din Cluj. De săptămâna viitoare, filmul va fi proiectat în București și la Noul Cinematograf al Regizorului Român, iar în țară în cinematografe din Arad și Oradea. Din 19 noiembrie, filmul va rula și la Iași, unde va beneficia de o proiecție de gală.


Sursa: Cinemagia.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti