Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Seceris 2008: A inceput recoltatul graului : Intern
Ma 01 iul 2008 11:17:43 +0300


Seceris 2008: A inceput recoltatul graului : Intern
Intern : Condițiile meteorologice din ultima decadă a lunii iunie (perioadă caniculară) au grăbit coacerea boabelor de grâu în spic ...

Condițiile meteorologice din ultima decadă a lunii iunie (perioadă caniculară) au grăbit coacerea boabelor de grâu în spic, astfel că recoltatul grâului s-a declanșat, în Bihor, mai repede față de anticipări.
Secerișul la orz, orzoaică de toamnă și rapiță pentru ulei se derulează pe ultimele suprafețe, timp în care agricultorii bihoreni au trebuit să înceapă și recoltatul grâului. Dacă pentru culturile cerealiere păioase enunțate mai sus suprafața de recoltat însumează 15 400 de hectare, adevăratul examen pentru agricultori este de acum încolo! Suprafața cultivată cu grâu în județul nostru se apropie de 60 000 de hectare. "Primele combine au intrat în lanurile de grâu, exact la începutul acestei săptămâni - luni, 30 iunie, debutul fiind în zonele Săcueni și Salonta, iar pe zi ce trece secerișul la grâu se va extine. Luna iulie este definitorie pentru strângerea noii recolte la grâu, pentru pâinea necesară până la următoarea producție de grâu", ne-a declarat dl. ing. Octavian Avrămuț, director executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor.
Dacă ne raportăm la estimările comunicate de DADR Bihor, la o producție medie pe hectar de 3147 kg, atunci producția totală de grâu estimată pentru județul nostru ar fi de 188 588 de tone, însă sut premise ca recolta să fie mai mare. De altfel, producții mai mari s-au înregistrat și în cazul orzului, orzoaicei de toamnă și a rapiței, subiect asupra căruia vom reveni atunci când se vor face calculele finale.


Sursa : Crisana

Galerie Foto : Poze Oradea


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Seceris 2008: A inceput recoltatul graului : Intern
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti