Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Teren luat cu japca pentru Autostrada Soarelui - Intern
Vi 14 dec 2007 11:32:59 +0200


Teren luat cu japca pentru Autostrada Soarelui - Intern
Intern - Desi are acte de proprietate, Valentin Stoian s-a trezit ca firma Astaldi si-a ridicat sediile administrative pe pamantul lui.

Desi are acte de proprietate, Valentin Stoian s-a trezit ca firma Astaldi si-a ridicat sediile administrative pe pamantul lui.
Mai multi proprietari ai unor terenuri situate la iesirea din Fetesti, la intersectia cu Autostrada Soarelui, au ramas fara terenuri dupa ce firma de constructii Astaldi le-a ocupat abuziv. Peste noapte, circa 2,7 hectare de teren au devenit incinta de santier, pentru ca apoi firma cu pricina sa-si ridice sediile administrative pe terenul respectiv.

Justitie romaneasca

Initial, hectarul de teren al lui Valentin Stoian a fost ravasit de excavatoare si transformat in depozit de pietris si pamant galben. Dupa aceea, terenul a fost imprejmuit, s-a turnat o platforma de beton si s-au ridicat cladiri administrative.

"Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca s-a intrat cu forta pe terenul meu. Din terenul pregatit pentru sere legumicole se alesese praful, era de nerecunoscut, pana si parii de delimitare fusesera scosi", povesteste Valentin Stoian cum arata in vara anului 2005 terenul respectiv.

Dupa ce a aflat ca Astaldi ii intrase pe teren fara acordul sau, Stoian a incercat sa ajunga la o intelegere cu firma, dar fara succes. "Daca am vazut ca nici macar sa stea de vorba nu vor, am ales calea justitiei, mai ales ca ma gandeam ca dreptatea e de partea mea, ca proprietar deposedat de un bun al sau. M-am inselat", marturiseste barbatul.

Rand pe rand, actiunile sale au fost respinse de instanta din Fetesti, pe motiv ca reprezentantii societatii fusesera informati de proiectant ca terenul nu este in proprietatea cuiva. Nicio vorba insa despre despagubiri ori repunerea in drepturile legale a proprietarului.

Sechestrat pe propriul teren

In octombrie 2005, Valentin Stoian a mers sa masoare terenul pentru a stabili unde sa monteze serele legumicole. "Am fost lasati sa intram pe loc de catre paznici, dupa care nu ni s-a mai permis sa plecam, fiind pur si simplu sechestrati. Am sunat la 112 si am fost scosi de pe terenul nostru de politisti, amenintati de reprezentantii firmei italiene", povesteste Stoian.

Ca bonus, cei doi directori de la Astaldi au facut imediat plangeri penale impotriva sa, cum ca le-ar fi blocat activitatea, si au solicitat plata unor daune totale de 600.000 de lei si un milion de euro.

Reprezentantii firmei Astaldi n-au vrut sa comenteze situatia. Ramona Turache, avocatul societatii, a precizat doar ca proprietarul s-a indreptat in mod gresit impotriva firmei Astaldi. "El trebuia sa se judece cu statul roman, nu cu firma de constructii careia i s-a comunicat inainte de inceperea lucrarilor ca e rezolvata problema terenului. Plangerile penale au fost facute impotriva lui Stoian pentru denunt calomnios, dar oamenii legii i-au acordat prea multa clementa si l-au facut scapat pe motiv ca nu a existat intentie", conchide Ramona Turache.

PROCES CU STATUL

Despagubire de 300.000 de euro

Imediat dupa ce Valentin Stoian a actionat in judecata societatea Astaldi, firma de constructii i-a oferit un pret maxim de 1 euro pe metrul patrat, in timp ce in zona respectiva cel mai ieftin teren se vindea cu 25 euro pe metrul patrat. Valentin Stoian a dat in judecata statul, iar dupa un an Tribunalul Slobozia a stabilit ca trebuie sa primeasca 300.000 de euro (echivalentul a 30 de euro/mp - n.r.) pentru hectarul cu pricina. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti.


Sursa : stiri.zoot - Intern


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Teren luat cu japca pentru Autostrada Soarelui - Intern
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti