Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


UDMR ameninta cu plecarea din coalitia de guvernare
Vi 05 nov 2010 10:47:43 +0200


UDMR ameninta cu plecarea din coalitia de guvernare
Coalitia de guvernare este amenintatat de o noua criza: liderii UDMR au anuntat aseara ca formatiunea politica ...

Coalitia de guvernare este amenintatat de o noua criza: liderii UDMR au anuntat aseara ca formatiunea politica ia in calcul o iesirea de la guvernare, daca partenerii afirma ca anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educatiei, nu mai sunt valabile.
Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a precizat, totusi, ca in acest moment nu se pune problema unei decizii privind iesirea de la guvernare, dar ca a convocat Consiliul Permanent al Uniunii si va discuta si cu presedintii organizatiilor teritoriale pentru a analiza situatia.

"Intrebarea nu este daca iesim sau nu de la guvernare, ci daca este posibil sa se mearga mai departe cu legea educatiei si cu largirea drepturilor minoritatilor si daca aceasta coalitie reuseste sa reafirme si intareasca solidaritatea si coeziunea", a spus Marko, citat de Mediafax.

Intrebat care ar fi motivele care ar putea determina UDMR sa iasa de la guvernare, liderul formatiunii a raspuns ca aceasta varianta poata fi luata in calcul daca se constata ca actuala coalitie nu mai functioneaza ori daca partenerii de guvernare afirma ca anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educatiei, nu mai sunt valabile.

Curtea Constitutionala a constatat, ieri, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern si ca asumarea raspunderii Executivului pe legea educatiei este neconstitutionala.


Sursa: Bihoreanul.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti