Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Epurare si pentru comunele din jurul Aradului
Mi 03 nov 2010 13:56:27 +0200


Epurare si pentru comunele din jurul Aradului
Mureșul va fi mai curat, promit reprezentanții Companiei de Apă, modernizarea Stației de Epurare fiind finalizată.

Mureșul va fi mai curat, promit reprezentanții Companiei de Apă, modernizarea Stației de Epurare fiind finalizată.

Proiectul de reabilitare a Stației de Epurare Arad a fost finalizat cu succes, informează conducerea Companiei de Apă Arad. Proiectul intitulat „Reabilitarea Facilităților de Tratare a Apei Uzate în vederea protejării râului Mureș” a fost realizat cu finanțare ISPA și cu credit BERD. Contractul a fost semnat în anul 2003, lucrările au demarat în ianuarie 2004 și s-au finalizat acum.

„Prin finalizarea proiectului, orașul Arad beneficiază de o stație de epurare ce funcționează la standarde europene asigurând un afluent curat menit să protejeze ecosistemul și mediul râului Mureș. Astfel, cetățenii orașului Arad se vor bucura de un râu mai curat, adecvat sporturilor recreaționale”, subliniază reprezentanții Companiei de Apă.

Pentru comune învecinate


Odată cu finalizarea lucrărilor, s-a creat o capacitate de tratare mai mare, fiind posibilă conectarea zonelor rezidențiale și industriale care, în prezent, nu sunt conectate la rețeaua de canalizare a localităților din imediata apropiere a municipiului.

Contractul de lucrări a fost semnat cu consorțiul germano-israelian Bamag-Tahal, la o valoare de 13,131 milioane euro, fiind finanțat în proporție de 68,83% din fonduri ISPA de la Uniunea Europeană și 31,17% dintr-un împrumut BERD luat de Compania de Apă Arad și garantat de Consiliul Județean Arad.

Nămolul, pe câmp


Nămolul rezultat în urma procesului de epurare a apei va putea fi utilizat, susțin specialiștii, în agricultură.


Sursa: Aradon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti