Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Intre pensie si Petre Roman, pensionarii au ales banii : Judetul Arad
Vi 16 mai 2008 12:41:43 +0300


Intre pensie si Petre Roman, pensionarii au ales banii : Judetul Arad
Judetul Arad : La mitingul pentru lansarea candidatilor aradeni ai Uniunii Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale (UPSS) din Arad ...

La mitingul pentru lansarea candidatilor aradeni ai Uniunii Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale (UPSS) din Arad, care a avut loc in aceasta dimineata pe platoul din fata Palatului Administrativ, au venit doar aproximativ 50 de pensionari, majoritatea femei.
Si asta cu toate ca vedeta mitingului era fostul premier al Romaniei, liderul UPSS, Petre Roman, iar Liga Judeteana a Pensionarilor Arad a chemat sute de membrii.
"Este perioada in care postasul aduce pensiile, iar oamenii sunt acasa si asteapta sa primeasca banii. Trebuiau sa faca mintingul cu doua zile mai devreme sau peste cateva zile", explica unul dintre participanti.
Chiar si pensionarii carcoteau in legatura cu numarul mic de participanti, amintindu-si ca, de exemplu, la cea mai recenta petrecere organizata de primarie pentru persoanele de varsta a treia, au fost sute de persoane. Numarul fortelor de ordine a fost aproape egal cu cel al pensionarilor participanti la miting, politistii si jandarmii privind evenimentul de pe margine, iar un om al legii in civil a filmat tot mitingul.
"Ce mai incolo-incoace. Nu mai e nici el (Petre Roman - n.r.) ce-a fost odata. E si el batran acuma", suspina de pe margine, o pensionara.
"Daca asa uniti suntem, asta vom si obtine.... adica nimic!", spunea unul dintre participanti. Si liderul Uniunii Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale a avut o explicatie.
"Cred ca, in general, cei care au venit reprezinta ceea ce numim noi «nucleul dur», pe care contam in orice imprejurare. Insa sa nu uitam ca pensionarii, poate ca, nu se deplaseaza intotdeauna ca sa-si sustina cauza, dar votul e in mana lor", spune Petre Roman, care in final a dat autografe si s-a fotografiat cu pensionarele.
Roman: "Pensionarii uniti ar putea sa schimbe totul in tara asta"
La calculele facute pe hartie, Uniunii Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale sta bine, vorbitori la miting amintind ca pensionarii sunt votantii care merg cel mai mult la vot.
"Pensionarii uniti ar putea sa schimbe totul in tara asta. Ne punem sperante ca pensionarii si muncitorii vor intelege si ii vor vota pe reprezentantii lor", sustine Petre Roman.
La cateva megafoane instalate langa camionul folosit ca scena, se auzea muzica populara si indemnuri electorale de... propaganda, cum le numeau pensionarii.
Pornirea microfoanelor i-a speriat pe varstnici, din cauza volumului foarte ridicat, astfel ca pana si Petre Roman a fost nevoit sa-si astupe urechile.
"Chemati-va toate cunostintele sa voteze cu noi!" ii indemnau liderii pensionarilor pe participanti la miting sau pe trecatori.
Candidatul UPSS pentru functia de primar al Aradului este Ioan Dolha, fost membru PRM, partid din care a demisionat anul acesta.
Lupta pentru PD
"Forta Democrata se angajeaza in campania electorala a UPSS. Intre timp, continuam actiunea din justitie pentru a obtine numele de «Partidul Democrat»", a precizat Petre Roman.
El a subliniat ca fostii democrati au abandonat doctrina initiala, devenind democrat-liberali, asa ca, lupta pentru obtinerea numelui de "partidul democrat" continua.
"Noi avem convingerea ca, avand in vedere faptul ca denumirea de Partidul Democrat nu mai exista in Registrul Tribunalului municipiului Bucuresti, ea fiind libera, avem toate motivele sa credem ca Forta Democrata poate sa o preia", a declarat Petre Roman.


Sursa : VirtualArad : Judetul Arad


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Intre pensie si Petre Roman, pensionarii au ales banii : Judetul Arad
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti