Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Lipova, terorizata de camioane : Judetul Arad
Vi 09 mai 2008 10:52:55 +0300


Lipova, terorizata de camioane : Judetul Arad
Judetul Arad : Liniștea locuitorilor din oraș este tulburată, zi și noapte, de mașinile de mare tonaj.

Liniștea locuitorilor din oraș este tulburată, zi și noapte, de mașinile de mare tonaj.


Lipova - Fie zi, fie noapte, fie că e sărbătoare sau zi lucrătoare, liniștea lipovanilor este tulburată de camioanele încărcate cu piatră sau balast, care străbat orașul.

Pentru a ajunge la Arad sau la Timișoara, mașinile de mare tonaj o iau pe străzile Lipovei, șoferii și patronii lor dând dovadă de un dispreț suveran față de cetățenii cărora li se crapă casele și care au ajuns să nu mai poată suporta zgomotele și praful lăsat în urmă de cărăuși. Cât despre rețeaua stradală, ce să mai vorbim. Drumurile sunt făcute praf și pulbere de mașini. Până și rețeaua de canalizare a fost distrusă de traficul intens.

„În urma unei monitorizări pe care am făcut-o, vă pot spune că prin Lipova trec, spre disperarea oamenilor, în fiecare zi câte 150-170 de vehicule de mare capacitate. Camionagii nu-i lasă în pace pe oameni nici în zilele de sărbătoare. Au lucrat și de Paști, că atunci au putut face câte-un ciubuc. Când s-a pus problema costurilor cu întreținerea drumurilor, patronii firmelor de transport spun că plătesc taxe de drum la stat și nu-i mai interesează ce se întâmplă mai departe”, povestește Viorel Popina, primarul orașului Lipova.

Acesta susține că prin oraș trec toate camioanele, chiar și cele care vin din partea dreaptă a Mureșului și ar putea foarte bine să o ia spre Arad sau Timișoara pe DN 7.

Păgubiți de cărăuși

Pe lângă locuitorii care sunt afectați direct de traficul greu și bugetul local este serios păgubit. Astfel, în fiecare an, Primăria cheltuiește între 2,5 și trei miliarde de lei vechi pe plombări și mici reparații de întreținere a drumurilor, bani cheltuiți de pomană, după cum spune primarul Viorel Popina.

„De asemenea, s-a surpat și canalizarea orașului în partea dinspre stația de epurare. Din această cauză am fost nevoiți să întocmim un proiect în valoare de 2,8 milioane de Euro, pentru apă și canalizare în tot orașul”, a declarat edilul-șef.

Pe de altă parte, Viorel Popina afirmă că, în ultimii ani, ori de câte ori Consiliul Județean a împărțit banii pentru drumuri, Lipova a trebuit să se mulțumească cu sume infime. „În timp ce în alte localități s-au dat bani cu nemiluita, noi am primit, 300 de milioane de lei vechi în 2006 și 800 de milioane în 2007”, a ținut să precizeze primarul.

Fără înțelegere

Deși autoritățile locale au încercat să găsească o rezolvare pentru această problemă, dispunând interzicerea accesului acestor mastodonți pe anumite străzi, reprezentanții Prefecturii au considerat măsura ca fiind ilegală și au solicitat revocarea ei.

În aceste condiții, indicatoarele care impun șoferilor să reducă viteza nu fac decât să pună sare pe rană. Localnicii ne povestesc că ori de câte ori li se atrage atenția conducătorilor auto că trebuie să meargă mai încet, aceștia le răspund făcâd gesturi obscene. Conducerea Primăriei a făcut patru adrese către Prefectură și Consiliul Județean, solicitând ajutor în rezolvarea acestei probleme.

Și cetățenii au făcut numeroase petiții, dar atât adresele Primăriei, cât și plângerile oamenilor au rămas fără răspuns. În condițiile în care Aradul este pe traseul autostrăzii, lipovenii se vor trezi, în viitorul apropiat cu alte trei cariere și balastiere în zona limitrofă orașului lor. Astfel încât, problemele, nu numai că nu vor înceta, ci dimpotrivă.


Sursa : Aradon : Judetul Arad


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Lipova, terorizata de camioane : Judetul Arad
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti