Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Proiecte sunt la Moneasa, banii insa intarzie sa vina de la Guvern : Judetul Arad
Jo 22 mai 2008 13:32:15 +0300


Proiecte sunt la Moneasa, banii insa intarzie sa vina de la Guvern
Judetul Arad : Pentru ca are cel mai ionizat aer din tara, comuna Moneasa, situata la o altitudine de 300 de metri, este cautata chiar si de turistii ....

Pentru ca are cel mai ionizat aer din tara, comuna Moneasa, situata la o altitudine de 300 de metri, este cautata chiar si de turistii din strainatate.
Primarul localitatii, Terente Condea, este unul dintre putinii edili care au in spate o experienta atat de indelungata in aceasta functie din administratie.
Asadar nici emotiile pentru aceste alegeri nu ar trebui sa fie prea mari.
Mai degraba preocupat de problemele comunei decat de perioada electorala, Condea incearca sa duca la bun sfarsit proiectele pentru care s-a zbatut, desi intampina dificultati.
Acest din urma mandat nu va trece neobservat, pentru ca primarul a incercat sa faca cat mai multe pentru comunitatea care i-a acordat votul inca din 1990.
Prin programul PHARE 2003 s-a trecut la modernizarea si extinderea retelei de apa si canalizare, iar statia de epurare si tratare a apei este o adevarata comoara, care functioneaza electronic, regland automat parametrii atunci cand apar nereguli.
O asemenea instalatie este unica in vestul tarii noastre.
Centrul sportiv poate fi observat de oricine, la intrarea in comuna.
Vestiarele moderne, cele trei terenuri (de fotbal, tenis cu gazon artificial si inca unul, multifunctional), satisfac si cele mai pretentioase gusturi.
Centrul de informare si prim-ajutor a fost si el recent pus in functiune.
Aleile din parc sunt reabilitate, peste tot fiind instalate pavele.
Chiar in fata cladirii primariei vor fi puse asemenea pavele, renuntandu-se la ideea unui gard, care in opinia lui Condea ar fi creat impresia de loc inaccesibil, necomunicativ.
Asadar s-a luat decizia plantarii de flori, plantele urmand sa formeze un gard verde.
La inceputul lunii iulie, locuitorii si turistii vor avea parte de o imagine noua a parcului, pentru ca Ministerul Mediului finanteaza reabilitarea si modernizarea spatiilor verzi aferente primariei si spatiului civic.
Au fost asadar atrasi 250 de mii de lei nerambursabili.
Teatrul de vara va fi si el modernizat, iar potentialul turistic al localitatii va fi pus in valoare mai bine cu ajutorul extinderii cu 600 de metri a drumului judetean care face legatura cu Moneasa.
Unul dintre proiectele la care primarul tine destul de mult, dar pentru finalizarea caruia intampina greutati, este podul de legatura cu statiunea, care a fost construit initial din lemn.Acum se lucreaza la el, dar banii de la Guvern intarzie sa mai vina, desi conform Ordonantei 7 ar fi trebuit deja sa se afle in posesia primariei.
Din aceasta cauza lucrarile au fost sistate, iar temenul de finalizare prevazut in contract a fost deja depasit cu cateva luni de zile.
Mai mult de atat, primaria este pusa in situatia de a plati penalitati de intarziere a platii.
"Stau cu proiectele aprobate si incepute, dar banii nu mai vin!", declara primarul.
Desi localitatile sunt incurajate sa obtina bani prin proiecte, se pare ca nu este suficient pentru indeplinirea obiectivelor stabilite.
Ministerul Cultelor finanteaza si el construirea unui Camin Cultural nou, iar Terente Condea are tot timpul in vizor orice posibilitate de finantare din tara sau strainatate, pentru realizarea obiectivelor de interes imediat pentru comunitate.


Sursa : VirtualArad : Moneasa


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Proiecte sunt la Moneasa, banii insa intarzie sa vina de la Guvern
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti