Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Proprietarii "palatelor" din Covasant au devenit buni platnici - Judetul Arad
Ma 15 ian 2008 15:44:13 +0200


Covasant - Judetul Arad
Judetul Arad -

Comuna Covasant este cunoscuta si pentru "palatele" celor de etnie rroma, crescute ca si ciupercile dupa ploaie, in perioada de dupa Revolutie.
In anii trecuti, proprietarii casoaielor erau intr-un mod paradoxal clientii Primariei pentru ajutoare sociale.
De plata impozitelor pe ditamai palatele nici nu putea fi vorba.
Totusi, in ultimul timp lucrurile au reintrat in normal.
"Am rezolvat aceasta problema, pentru ca lucrurile nu mai stau deloc ca in trecut. In prezent, chiar daca o sa va surprinda, rromii din Covasant, posesori de palate, isi vad de treburile lor, muncesc, nu sunt«samanta de scandal» si isi platesc darile catre comuna", ne-a declarat primarul din Covasant, Traian Balint.


Numarul persoanelor care solicita ajutor social s-a diminuat si el foarte mult, in prezent doar 89 de familii beneficiind de acest ajutor.
"Pe cei care pot sa presteze munci in folosul comunitatii ii folosim la curatenie, colecatarea gunoiului menajer sau la amenajarea zonelor verzi", a afirmat primarul Balint.
In schimb, tot la capitolul ajutoare, peste 600 de familii au solicitat ajutor pentru incalzire, un numar impresionant, mai ales ca localitatea numara doar circa 900 de gospodarii.


Sursa : VirtualArad - Covasant


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti