Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Consumul de arahide in timpul sarcinii creste riscul de alergii la copii: Sfaturi de Sanatate
Jo 04 nov 2010 15:06:54 +0200


Consumul de arahide in timpul sarcinii creste riscul de alergii la copii
Bebelușii cu alergii la mâncare ale căror mame au consumat arahide în timpul sarcinii au un risc crescut ...

Bebelușii cu alergii la mâncare ale căror mame au consumat arahide în timpul sarcinii au un risc crescut de a dezvolta alergie la arahide, care le-ar putea pune viața în pericol.

Un studiu recent, realizat la New York, arată că micuții ale căror mame au consumat arahide în timpul sarcinii au dezvoltat o oarecare sensibilitate față de aceste produse, însă este nevoie de cercetări aprofundate care să arate concret cât de riscant este consumul arahidelor de către gravide.
Conform webmd.com, unul din o sută de copii este alergic la arahide, iar numărul de cazuri crește de la an la an.
Pentru a preveni alergiile, Academia Americană de Pediatrie recomandă gravidelor să evite consumul arahidelor în timpul sarcinii și al alăptării.
Peste 500 de copii monitorizați

“Studiul nostru se referă la sensibilitate, nu la alergiile la arahide", precizează Scott H. Sicherer, profesor la Centrul de Medicină Mount Sinai din New York, citat de webmd.com.
„Trebuie să mai treacă câțiva ani până să vedem dacă acești copii care au fost monitorizați vor dezvolta alergii la arahide".
În cercetarea recentă efectuată la New York a fost evaluat riscut de alergie la arahide în cazul a 503 copii, despre care se presupune că sunt alergici la ouă și/ sau lapte, așa cum au indicat testele pe piele.
Copiii au între trei și 15 luni, și nici unul nu a fost diagnosticat cu alergie la arahide, însă 140 dintre ei au, conform testelor de sânge, o sensibilitate puternică față de aceste produse.
Concret, prin testele de sânge s-a măsurat nivelul proteinei IgE, care este crescută în cazul oamenilor cu alergie la arahide.
Însă, după cum spune Sucherer, nu toți oamenii cu un nivel crescut de IgE au această alergie.


Sursa: EVZ.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti