Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Lista alimentelor de care trebuie sa te feresti atunci cand esti racit
Ma 09 nov 2010 14:14:52 +0200


Lista alimentelor de care trebuie sa te feresti atunci cand esti racit
Piperul, dulciurile, alcoolul, cafeaua și ceaiul trebuie evitate atunci când ne confruntăm cu o viroză respiratorie, susțin medicii ...

Piperul, dulciurile, alcoolul, cafeaua și ceaiul trebuie evitate atunci când ne confruntăm cu o viroză respiratorie, susțin medicii

Când acuzăm dureri de cap, febră, dureri în gât sau nas înfundat trebuie să evităm anumite alimente, susțin specialiștii. gândul îți prezintă lista celor de care trebuie să te ferești.

Astfel, condimentele iuți, precum piperul, muștarul iute, hreanul trebuie mâncate în cantități moderate. Potrivit medicilor, deși sunt considerate decongestionante nazale, favorizând drenajul mucozităților, aceste condimente pot provoca iritații ale mucoaselor, îngreunând vindecarea.

Dulciurile atacă globulele albe. Spe cialiștii precizează că neutrofilele, care au rolul de a distruge virusurile, devin letargice și nu pot apară eficient organismul împotriva virozelor atunci când există un aport ridicat de zahăr în dietă. Așadar dulciurile ar trebui eliminate din alimentație pe parcursul răcelii. Studiile clinice au demonstrat că anumite componente ale laptelui deter mină eliberarea de histamine în organism, substanță care contribuie la agravarea congestiei nazale.

Ceaiul fierbinte favorizează apariția bacteriilor

Medicii atrag atenția că obiceiul de a consuma ceaiuri fierbinți în cazul răcelilor și gripei este foarte dăunător. "Atât băuturile fierbinți, cât și cele foarte reci usucă mucoasa. Mai mult, cele fierbinți pot produce arsuri la nivelul mucoasei, iar microleziunile favorizează apariția bacteriilor. Rolul mucoasei este de a împiedica pătrunderea microorganismelor", afirmă prof.dr.Cristian Vlădescu.

Medicii spun că, atunci când suntem răciți sau gripați, trebuie să ne hidratăm, pentru a umidifia mucoasa. Astfel, băuturile alcoolice sunt contraindicate când suferi și de o viroză respiratorie. În plus, alcoolul favorizează eliminarea vitaminei C din corp și încarcă suplimentar ficatul deja extenuat de lupta cu toxinele bolii.

Cafeaua și ceaiul negru sunt și ele trecute pe lista alimentelor contraindicate, deoarece datorită efectului diuretic, acestea deshidratează corpul, agravând simptomatologia virozelor respiratorii.

În cazul răcelilor ușoare sunt de ajuns lichidele la temperatura camerei și antiinflamatoriile, cum este aspirina. Când febra depășește 38 poate fi vorba despre o infecție bacteriană, iar sub 38 ne confruntăm cu infecții virale, cu forme mai ușoare, precizează specialiștii. "De regulă, temperatura arată că organismul luptă cu infecția. Cea mai bună metodă pentru scăderea febrei este administrarea de aspirină și algocalmin", menționează prof. dr. Cristian Vlădescu.


Sursa: Gandul.info


Recomancari: Top Catering Oradea

Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor




Curs valutar:



Alte stiri:



Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti