Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


O proteina, responsabila de aparitia senzatiei de teama: Sfaturi de Sanatate
Jo 04 nov 2010 15:16:20 +0200


Frica
Sfaturi de Sanatate: Cercetătorii americani au descoperit o metodă revoluționară pentru ștergerea permanentă a amintirilor traumatizante ...

Cercetătorii americani au descoperit o metodă revoluționară pentru ștergerea permanentă a amintirilor traumatizante, deschizând astfel calea către obținerea unor medicamente eficiente împotriva sindromului posttraumatic, relatează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins din Statele Unite au reușit să elimine o proteină dintr-o anumită regiune a creierului, responsabilă cu reapariția senzației de teamă. Testele au fost efectuate pe șoareci. După eliminarea proteinei, șoarecii nu au mai retrăit senzația de teamă asociată în trecut cu sunetele foarte puternice.

Specialiștii americani au studiat circuitele nervoase din nucleul amigdalian, acea zonă a creierului unde se declanșează senzația de frică, în cazul oamenilor și al animalelor. Folosind sunete pentru a produce frica, oamenii de știință au remarcat faptul că anumite celule din nucleul amigdalian au produs o sarcină electrică mai mare, după ce șoarecele în cauză a fost expus, brusc, la sunete de intensitate ridicată.
Cercetătorii au detectat creșteri temporare în concentrația unei proteine - receptor AMPA permeabil la calciu -, la câteva ore după apariția senzației de frică, care a atins apogeul la circa 24 de ore de la producerea sunetelor și a dispărut 48 de ore mai târziu.


Sursa: Gandul.Info


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti