Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Persoanele sedentare – victime ale racelii: Sfaturi de Sanatate
Jo 04 nov 2010 15:10:42 +0200


Persoanele sedentare – victime ale racelii: Sfaturi de Sanatate
Persoanele care au un stil de viață activ și fac sport de cel puțin cinci ori pe săptămână răcesc mai rar și fac de obicei forme ...

Persoanele care au un stil de viață activ și fac sport de cel puțin cinci ori pe săptămână răcesc mai rar și fac de obicei forme mai ușoare ale acestei boli, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii din Carolina de Nord.

Pentru realizarea stu diului, oamenii de știință au colectat date de la peste 1.000 de bărbați și femei, cu vârs ta cuprinsă între 18 și 85 de ani pe parcursul a trei luni. Specialiștii au monitorizat câte infecții respiratorii au suferit participanții la studiu și cât de des făceau sport.

Astfel, experții americani au constatat că frecvența răcelilor printre oamenii care au făcut exerciții fizice cinci sau mai multe zile pe săptămână era cu 46 la sută mai redusă decât în cazul persoanelor sedentare. Mai mult, numărul zilelor în care participanții la studiu activi acuzau simptome de răceală a fost cu 41 la sută mai scăzut, răcelile fiind mai puțin severe decât în cazul voluntarilor sedentari.
David C. Nieman, coordonatorul cercetării, precizează că una dintre explicații pentru această descoperire ar fi că exercițiile fizice activează sistemul imunitar care poate să atace virusurile mai eficient.


Sursa: Gandul.info


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti