Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


TIR-urile romanesti, verificate de inspectorii romano-ungari : Politia Romana
Ma 12 feb 2008 10:41:03 +0200


TIR-urile romanesti
Politia Romana : Au inceput controalele comune realizate de inspectorii autoritatilor rutiere din Romania si Ungaria.

Au inceput controalele comune realizate de inspectorii autoritatilor rutiere din Romania si Ungaria.
Anuntate la sfarsitul anului trecut, controalele comune, realizate de inspectorii din Arad ai Autoritatii Rutiere Romane si colegii lor din Ungaria, au inceput, dupa ce transportatorii romani s-au plans ca sunt discriminati de maghiari. Prima actiune comuna de control in trafic a avut loc in Ungaria, in zona Szeged - Gyula.
"Au participat trei inspectori de trafic din cadrul Agentiei Arad, care i-au asistat pe colegii lor maghiari in actiuni de control in trafic desfasurate pe teritoriul statului vecin. Nu au fost descoperiti soferi romani cu nereguli", a precizat, ieri, Florin Galis, seful ARR Arad.
Urmatoarea actiune de acest gen va avea loc pe raza judetului Arad, pe data 21 februarie, la ea urmand sa participe inspectori delegati de partea maghiara.
Scopul acestor actiuni comune este armonizarea procesului de control in trafic a transporturilor de marfa si persoane si a documentelor care se pot solicita de catre autoritati.
Masurile vin dupa ce soferii romani s-au plans, in repetate randuri, ca autoritatile maghiare ii sicaneaza si, atunci cand vad numere de inmatriculare romanesti, dau dovada de prea mult exces de zel.
Si politistii aradeni au propus desfasurarea unor controale comune in zona localitatilor de granita.
Conducerile Politiei din Arad si Beckes, Ungaria, au discutat deja despre colaborarea care vizeaza introducerea de echipe mixte de control pe sosele.


VirtualArad : Politia Romana
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti