Știri locale pentru Arad
ARAD ONLINE
Informații despre Arad și jud. Arad
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Sony VAIO P acum si in buzunarele romanilor
Lu 28 iun 2010 11:10:46 +0300


Sony VAIO P
Prima generație a laptopului de buzunar Sony VAIO P nu a ajuns pe meleagurile noastre ...

Prima generație a laptopului de buzunar Sony VAIO P nu a ajuns pe meleagurile noastre, însă noua versiune ne-a făcut o surpriză plăcută. Nu poți să știi ce înseamnă un ultra-portabil dus la extrem până nu ții în mână o jucărie de 650 g. VAIO P nu a fost creat pentru programatori sau cei care procesează imagini. Amatorii de jocuri ar trebui mai repede să se uite după un PSP. VAIO P este perfect însă pentru navigarea pe Internet, într-o cafenea sau la o terasă. Dacă ai un blog sau ești foarte activ pe rețelele de socializare, ultra-portabilul te ține mereu conectat la Internet prin placa de rețea wireless cu suport 802.11b/g/n și modemul 3G Gobi 2000.


Sony VAIO P prezentat oficial în România

La interior, ultra-portabilul de la Sony este un netbook mai performant. Procesorul Intel Atom Z540 la 1,86 GHz nu necesită un sistem de răcire complex și trebuie să spunem că nu există fante de aerisire vizibile. Ceea ce asigură o performanță superioară acestui netbook este combinația între 2 GB RAM și SSD-ul de 64 GB, sistemul de operare rulat fiind Windows 7 Home Premium. Ecranul VAIO Display Plus este unul din principalele puncte de atracție ale lui Sony VAIO P. Pe diagonala de 8" a fost dispusă rezoluția 1600x768, aspectul ecranului fiind aproape de 2:1. Dacă rezoluția este prea mare pentru unii utilizatori, cu un sigur buton se poate face trecerea la 1366x768, cu o mică deformare a aspectului.


VAIO P - ultra-portabilitate din perspectiva Sony

Pentru ca tastatură să aibă loc Sony a renunțat la restpad și implicit la touchpad-ul clasic. Din fericire există o alternativă la trackpoint-ul dintre taste. De-o parte și de alta a ecranului se găsesc cele două butoane ale mouse-ului și o zonă sensibilă la atingere. Navigația este mult mai precisă cu ajutorul lor pentru cei care nu sunt obișnuiți cu trackpoint-ul. VAIO P a fost dotat cu modul GPS și busolă digitală. Acestea permit localizarea în Google Maps, combinată cu obținerea de informații despre puncte de interes sau restaurante din apropiere.


O metodă de navigare mai accesibilă decât trackpoint-ul

Accelerometrul și giroscopul din dotare sunt și ele foarte utile. Menținerea netbook-ului ca o carte deschisă timp de câteva secunde duce la reorientarea desktop-ului. Site-urile lungi, documentele și chiar cărțile pot fi citite mai ușor. De asemenea, ușoara înclinare a ultra-portabilului într-o parte sau alta este recunoscută ca o comandă de trecere la altă pagină într-un document.


Sony VAIO P - ca o carte cu o singură filă

Vă puteți imagina că toate acestea adunate într-un pachet de 8" vin cu un preț mare. Sony a vândut la un moment dat o versiune de top a primei generații de VAIO P cu 2.000 $, ceea ce la noi ar fi ajuns la mai bine de 2.000 €. Noul VAIO P, disponibil inițial în culorile negru și portocaliu, va avea un preț recomandat de 3.600 de lei. Merită? Noi spunem că da, însă nu orice utilizator are nevoie de el. La fel ca în cazul lui VAIO X, portabilitatea extremă are un preț și doar cei interesați vor fi nevoiți să-l plătească. Pentru toți ceilalți, un netbook clasic, poate cu o rezoluție de 1366x768, va fi de-ajuns. Sony VAIO P poate fi considerat o încercare notabilă de-a muta laptopul din geantă în buzunar.


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti